• Miten teihin saa parhaiten yhteyden?

  Puhelimessa saadaan yleensä ratkottua kaikki asiat kerralla. Aukioloaikojen ulkopuolella chatin kautta saa myös loistavaa palvelua koskien hinnoittelua ja ajanvarauksia. Mahdolliset varaosakyselyt on paras hoitaa yhteydenottolomakkeella.

 • Mitä tietoja minun tarvii tietää/kertoa autostani, kun pyydän tarjouksen tai tilaan vetokoukun asennuksen?

  Auton merkki, auton malli, auton vuosimalli, käyttövoima, vetotapa (2wd/4wd), rekisteritunnus (jos tämä puuttuu niin silloin valmistenumero), tiedot mahdollisista peruutusavustimista, tiedot erikoispuskureista, tiedot auton ollessa erikoismalli.

 • Vaikuttaako peruutustutka vetokoukun asennukseen?

  Tämä on mallikohtaista. Monin paikoin ei vaikuta, mutta joissain automalleissa kiinteää vetokoukkua ei voi asentaa, mikäli autossa on peruutustutka. Nämä mallit ovat yleisesti tiedossa ja niistä mainitaan aina vetokoukun valintaa tehdessä.

 • Mistä tiedän voiko autollani vetää?

  Auton vetokyky käy ilmi rekisteriotteesta sekä auton tyyppikilvestä.

 • Voiko Hybrid- tai sähköautoon asentaa vetokoukun?

  Hybrideissä vetomassat ovat yleistyneet ja kasvaneet vuosien varrella. Nykyään suureen osaan Hybrideistä on vetokoukku asennettavissa. Vetokyky käy ilmi auton rekisteriotteesta. Sähköautojen vetomassat ovat harvinaisempia. Esimerkiksi Hyundai Kona Electric on automalli, mihin vetokoukku on asennettavissa.

 • Tarvitseeko puskuria leikata asennuksen yhteydessä?

  Yleensä tarvitsee, mutta useimmiten leikkaus ei tule ulospäin näkyville osille. Tässä kohtaa myös myynnin ammattitaidolla on suuri rooli. Tiedämme kokemuksesta mitkä vetokoukut sopivat mihinkin autoon parhaiten. Auton puskurimalli määrittää leikkauksen tarpeen.

 • Kannattaako autoon asentaa 7- vai 13-napainen vetokoukun sähkösarja?

  Tässä kohtaa ratkaisevana tekijänä on tarve. Eli riippuu ihan käytöstä ja siitä, mitä vedetään. Asuntovaunuissa ja uudemmissa +750kg:n kärryissä on poikkeuksetta 13-napainen pistoke mm. peruutusvalon takia. Lisäksi asuntovaunuissa on tarpeen jatkuva virta esim. jääkaapille. Mikäli peräkärry on pienempi kuin 750kg tai vanhempi ”kärppä”, niin 7-napainen pistoke toimii moitteettomasti. Useimmiten käyttötarve on juurikin pienille kärryille. Napaisuus on muutettavissa adapterilla väliaikaisesti, mutta 7-13 adapterissa ei toki tule 13-napaisen toimintoja.

 • Voiko Koukkupajalla asennuttaa vetokoukun uuteen autoon ilman että takuu raukeaa?

  Huoli pois! Ehdottomasti. Vetokoukun ja sähkösarjan asianmukainen asennus ei vaikuta auton takuuseen millään tapaa. Koukkupajalla asennetuille vetokoukuille annamme viiden vuoden takuun sekä työlle, että osille.